Bij het openen van de Alulux Resident rolt het deurblad, dat bestaat uit smalle lamellen, op binnen de kast boven het deurgat. Deze kast is ongeveer 300 mm hoog en diep, wat betekent dat een absoluut minimum aan inbouwruimte benodigd is. Uniek aan deze roldeur is de dynamische positionering van de as waaromheen de lamellen zich oprollen. Een speciaal mechanisme verschuift deze as zodanig tijdens het openen, dat het deurblad precies recht omhoog de rol bereikt, in plaats van steeds schever naarmate de rol dikker wordt. Op deze manier wordt de fysieke belasting op de lamellen geminimaliseerd en slijtage beperkt.

De werking van de Alulux Resident wordt geheel duidelijk met deze animatie.

Comfort

Waar de meeste andere roldeuren gemaakt zijn van een enkele gewalste staalplaat, is de Resident opgebouwd uit lamellen van 8 tot 14 mm dik gevuld met een CFK-vrije isolerende schuim. Hierdoor biedt deze garageroldeur van Alulux een veel betere bescherming tegen kou, warmte en inbrekers dan die van andere merken. Een speciaal rolsysteem zorgt voor een geruisloze deurbeweging. Om uw comfort te verhogen levert Alulux altijd een elektrische aandrijving met drukknop. Voor een optimale gebruikservaring kunt u deze combineren met enkele mooi vormgegeven accessoires.

Aluminium is de duurzame oplossing

Aluminium is n van de best mogelijke metalen voor bouwproducten die dagelijks blootgesteld worden aan weer en die licht maar tegelijkertijd stevig moeten zijn. Aluminium is corrosievrij, en bovendien is het oppervlak gecoat met een laag hoge-kwaliteit moffellak. De Resident hoeft dan ook nooit opnieuw gespoten te worden.

Het veilig functioneren van de garagedeuren heeft bij Alulux hoge prioriteit. Vandaar dat u bij de Resident beschikt over automatische obstakeldetectie, zodat nare ongelukken voorkomen worden. Ook is een optionele anti-inbraakbeveiliging beschikbaar, zodat inbrekers geen kans krijgen. Daarnaast voldoet Alulux met al zijn garagedeuren aan de wettelijk voorgeschreven EN-normen, zodat u altijd zeker bent van veiligheid en kwaliteit.